Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

maandag 21 maart 2016

Leerkrachten en Albert Heijn speeddaten!

Bij Vlajo willen we talenten detecteren en ontwikkelen, en liefst zo vroeg mogelijk. Daarom lanceren Vlajo en Albert Heijn, na een succesvol pilootproject in schooljaar 2014-2015, op 9 juni 2016 Talentenstages in verschillende Albert Heijn-winkels over heel Vlaanderen.

Tijdens die Talentenstages ontdekken lagereschoolkinderen hun eigen kwaliteiten. Ze brengen hun talenten in kaart en solliciteren op een creatieve manier naar een functie in de supermarkt. De winkel wordt hun leercontext, waarbij ze - samen met een Albert Heijn-medewerker- het beste van zichzelf zullen geven.


Aan de slag bij Albert Heijn... Jong geleerd is oud gedaan!
 
De Albert Heijn-medewerker zal de kwaliteiten uiteindelijk valideren op een echt talentendiploma. Na de Talentenstage worden de leerlingen gestimuleerd om vanuit deze kwaliteiten en talenten een (bewustere) studiekeuze te maken. 

Ter voorbereiding van deze Talentenstages organiseerden Vlajo en Albert Heijn op 11 maart een speeddate met 5 leerkrachten en 5 Albert Heijn-winkelmanagers.

Leerkrachten speeddaten met Albert Heijn-managers
Er werd druk van gedachten gewisseld over ondernemende vaardigheden en attitudes die gewaardeerd worden op de werkvloer en op school. De netwerkvoormiddag werd afgesloten met een gezellige lunch.

Jurgen Van der Vekens, operationeel manager bij Albert Heijn, reageerde enthousiast: "Dit was een zeer leuke en zinvolle speeddate met zeer veel positieve energie. Wij hebben er alvast zin in!"

Albert Heijn ontvangt op 9 juni leerlingen van Vrije basisschool Vikingschool Roeselare, Stedelijke basisschool Groene Eilandje Antwerpen, Vrije basisschool Sancta-Maria Aarschot, Basisschool van het GO! De Wingerd Overpelt en School met de Bijbel Gaspard De Colignyschool Gent voor een leerrijke stage!


SUCCES!