Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 13 juni 2014

Competitieve leerkrachten spelen Vlajo Challenge!

Niet alleen leerlingen bewezen zich dit schooljaar als echte ondernemers. Ook leerkrachten kunnen er wat van! Voor het derde jaar op rij schreven leercoaches uit heel Vlaanderen zich in voor de online Vlajo Challenge Teachers Competition. En gedreven waren ze, want sommige deelnemers deden reeds voor de tweede of de derde keer mee!

Competitie alom dus tijdens deze editie. De leerkrachten werden elkaars concurrenten in de virtuele winkelcentra Teachers Trade en Teachers Business. De bedrijvigheid vierde daarbij hoogtij: iedereen deed zijn best om als ondernemer één of meerdere winkels te openen en te beheren. De meeste ondernemers slaagden erin om na 18 rondes hun ondernemingswaarde positief en in stijgende lijn te krijgen, waarmee ze bewezen dat een faillissement niet aan hen besteed is. Om de twee dagen werd een ronde gespeeld, een strak tempo dus! Proficiat aan de volhouders!

Die volhouders bij uitstek waren onder andere Francis Vanmeenen van Leielandscholen campus St.Theresia (eerste plaats Teachers Trade), Evelien Vervondel van Sint Jozefsinstituut ... (eerste plaats Teachers Business) en Sylvie Renier van Scheppersinstituut Deurne (tweede plaats Teachers Business). Duidelijk veel vrouwen aan de top!

Winnares Francis is in de wolken met haar eerste plaats: "Ik ben zeer tevreden met de overwinning. Het was erg intensief en je moet er constant mee bezig zijn. Zelfs op vakantie. :) Maar het loonde de moeite en het geeft me als leerkracht ook weer een beter inzicht in het spel."


Winnares Francis Vanmeenen

Ook de andere laureaten sloten met veel voldoening hun Vlajo Challenge-avontuur af. Evelien Vervondel: "Mijn deelname was een zeer leuke ervaring. Ik heb er erg van genoten, ook al was het intensief."

Sylvie Renier werd echt gebeten door de Vlajo Challenge-microbe: "Ik ging er helemaal voor tijdens het spel. In totaal spendeerde ik maar liefst 36 uren aan het spel en stond ik 2 keer op in het holst van de nacht om op de veiling te kopen. Eén keertje zelfs verliet ik vroegtijdig een feest om te kunnen spelen. Ik kijk er naar uit om het spel volgend jaar met mijn leerlingen te spelen! Dankzij deze wedstrijd kan ik hen ook wat meer inzicht bijbrengen. Ik was ook heel enthousiast over het erg duidelijke competentieprofiel."


Sylvie Renier met haar supporterende leerlingen

De volledige winnaars-ranking zag er zo uit:


Teachers Trade:

1. Francis Vanmeenen van Leielandscholen campus St. Theresia, Kortrijk
2. Peter D'hondt van College OLV ten Doorn, Eeklo
3. Sabine Clymans van VTI Spijker, Hoogstraten

Teachers Business

1. Evelien Vervondel van Sint Jozefsinstituut, Geraardsbergen
2. Sylvie Renier van Scheppersinstituut, Deurne
3. Evi Steurs van College Hagelstein, Sint-Katelijne-Waver

De laureaten werden beloond met een geldprijs: 250 euro voor de winnaar, 175 euro voor de tweede plaats en 75 euro voor de derde plaats.

Proficiat!!

Meer weten over Vlajo Challenge? Neem hier een kijkje!