Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 5 september 2014

De kop is eraf!

Schooljaar 2014-2015, de kop is eraf! Na een deugddoende vakantie vliegen we er opnieuw in. En dat doen we met veel enthousiasme, in samenwerking met vele Vlaamse schooldirecties, leerkrachten, leerlingen, droomcoaches, partnerbedrijven,... Samen gaan we weer voor een ijzersterk ondernemend schooljaar.

Dat ondernemerschapsonderwijs steeds belangrijker wordt, is een feit. De nieuwe regering formuleerde het zelfs in haar vijfjarenplan als één van de hete hangijzers voor de toekomst. De Vlajo-projecten geven scholieren bagage voor het leven. Dankzij de dynamische doe-formules leren ze wat het is om ondernemend te zijn en te denken, ontdekken ze talenten bij zichzelf en maken ze bijgevolg meer gerichte (en vooral: meer juiste) keuzes naar de toekomst toe.

Ook dit schooljaar verwelkomen weer heel wat jong talent binnen onze Vlajo-rangen!
Begin deze week beet het 7de jaar Winkelbeheer-etalage van Edugo in Lochristi de spits af. En girl power is hier een understatement: maar liefst 8 enthousiaste meisjes stappen in het project Vlajo Mini-onderneming.

8 enthousiaste mini-onderneemsters gaan er voor!


Onder het motto goed begonnen, is half gewonnen organiseren ze dit weekend al een heuse teambuilding aan zee. Twee dagen zullen ze brainstormen over hun productkeuze. De gezonde zeelucht zal ongetwijfeld de nodige inspiratie brengen!

Leercoach Veerle Janssens: "De leerlingen hebben er echt veel zin in. Ze weten dat het druk zal worden, maar ze zijn gemotiveerd en gaan er 100% voor. Dat is alvast een goede start.
Ze zijn vooral nieuwsgierig naar wat er op hen zal afkomen, maar ze beseffen dat ze door de mini-onderneming nu echt gaan leren wat hun richting concreet inhoudt. Het is een stap dichter bij de realiteit.
Zelf hoop ik vooral dat ze goed zullen samenwerken, maar ik heb er alle vertrouwen in als ik hen nu bezig zie. Hun enthousiasme geeft me zelf ook veel energie."Vlajo wenst alle teams alvast een schitterend en ondernemend schooljaar!