Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 24 oktober 2014

Shop je slim met Vlajo!

We luiden de herfstvakantie in met heuglijk ondernemersnieuws. In Vlaanderen werden immers 450 Vlajo Mini-ondernemingen gelanceerd...and still counting. Bedrijvigheid alom dus in de ondernemende scholen die Vlaanderen rijk is!
Na de opstart van zoveel ondernemersprojecten laten we de enthousiaste bedrijfjes niet aan hun lot over. Integendeel. We begeleiden de mini-ondernemers en hun leerkrachten graag in het ontwikkelen van hun doe/leertraject. Tijdens de regionale Shop-je-Slim-dagen maken bedrijfsexperts hen wegwijs in de wondere wereld van ondernemen. In alle provincies bulkten de cursusdagen van boeiende workshops, enthousiaste sprekers, leergierige mini-ondernemers én leerkrachten.

Mini-ondernemers van Diamonds (Regina Mundi)
In Hasselt ruilden heel wat mini-ondernemers drie woensdagnamiddagen in voor een waar ondernemersbad bij Syntra. De leerlingen van Vlajo Mini-onderneming Diamonds (Regina Mundi, Genk) vertellen enthousiast over hun deelname: "Tijdens de workshops Spreken voor publiek en Public Relations kregen we heel wat nuttige tips en advies om ons bedrijfje naar een hoger niveau te tillen. De experts kenden hun vak door en door."

Ook Bryan Nijs, mini-ondernemer van de Hotelschool in Hasselt, had niets dan lof over de Shop-je-Slim-dag. Hij volgde de sessie Creatief ondernemen: "We kregen de tip om met ons eigen bedrijfje vaker buiten de schoolmuren te betreden, zodat we ook echt kunnen vergelijken." Collega-ondernemers van dezelfde school, Kristof Coomans en Ruben Lynen staken dan weer veel op van de workshop Verkoopstechnieken.Ook aan de andere kant van het land, in West-Vlaanderen, konden de Shop-je-Slim-dagen op veel enthousiasme rekenen. Tussen 15 oktober en 15 november trakteert Vlajo de mini-ondernemers elke woensdag op verschillende Shop-je-Slim-sessies. Websites bouwen met Wordpress is één van de meest geliefde sessies. Syntra-lesgever Koen de Paepe liet 3 uur lang alle aspecten van een goede webstek aan bod komen. Van het ideale kleurenpalet voor het logo tot en met de aankondiging van de afgewerkte website op Facebook.

Dat moet ongetwijfeld voor West-Vlaamse online pareltjes zorgen!