Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 6 november 2014

Vlajo traint trainers in Brugge!

Niet alleen leerlingen, maar ook leerkrachten dompelen we graag onder in een ondernemersbad. Vlajo organiseert daarom regelmatig Train-the-trainer-sessies, gevuld met relevante informatie en boeiende workshops.

Howest Brugge vormde op donderdag, 6 november de locatie voor een leerrijke dag. Maar liefst 20 leercoaches van Vlajo mini-onderneming, Vlajo stu.be en Vlajo SBP zakten af naar hartje West-Vlaanderen voor een gevarieerd programma.

Tijdens de workshop over de Vlajo-rapportering kregen de leerkrachten meer duiding en tips & tricks omtrent de online tool, die de leerlingen in staat stelt om hun boekhouding te voltooien. Na de lunch gaf gastspreker Annelies Vanquathem van Notariaat Moeykens & Vanquathem meer tekst en uitleg over het opstarten van een vennootschap. Tot slot ging iedereen actief aan de slag met actieve en coöperatieve werkvormen, onder leiding van Vlajo-collega Jurn.

Voor leerkracht Matthias Soens was het een boeiende dag: "Vooral de sessie over boekhouding was interessant. Zeker als je voor de eerste keer een mini-onderneming coacht. Er werden ook door de anderen veel praktische en concrete vragen gesteld, waarvan ik veel heb kunnen opsteken."

Leen Demyttenare van het Guldensporencollege in Harelbeke was enthousiast over de interactieve workshop: "Jurn deed dat echt goed. Het publiek was helemaal mee. We konden in groep enkele werkvormen uitproberen en meteen werd ook de link gelegd naar de klas. Interessant en bruikbaar! Een actief slot van een interessante studiedag."