Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 24 april 2015

Mini's gaan internationaal!

The sky is the limit! Voor heel wat Vlajo Mini-ondernemingen een passend motto. Sommigen onder hen nemen het wel heel letterlijk en kijken verder dan de provincie- of landsgrenzen, zoals Ma Jolie van het Sint-Jozefsinstituut in Tielt en Crustiny van Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Samen trokken ze van 13 tot 15 maart naar de Ja-Ye European Trade Fair in Wenen. Junior Achievement Young Enterprise (Ja-Ye), de koepelorganisatie van Vlajo, geeft op die manier de kans aan jonge student-ondernemers om nieuwe horizonten te verkennen en om, letterlijk en figuurlijk, grenzen te verleggen. Een uitdaging om u tegen te zeggen, want de jonge ondernemers ondervinden aan den lijve wat het is om, ver weg van hun comfort zone, zelfredzaam te zijn, initiatief te nemen, te organiseren, te verkopen ... Bovendien doen ze dat ook nog eens in een andere taal!
Daar nemen we bij Vlajo ons petje voor af!

Voor de beide mini's werd het een onvergetelijke ervaring. De leerlingen van Crustiny ondervonden al snel dat het geen evidentie is om zich, als producent van warme voeding, te profileren. Maar dankzij een goede communicatie op de stand en hun indrukwekkende verkoopcijfers konden ze de bezoekers imponeren. Roeien met de riemen die je hebt, heet dat dan!


De leerlingen van Crustiny

De meisjes van Ma Jolie haalden het maximum uit de kleine oppervlakte die ze toebedeeld kregen voor hun stand. Het resultaat mocht er zeker zijn! 

De dames van Ma Jolie
De leerlingen vonden het zelf een grote meerwaarde om wat inspiratie op te doen bij de collega-mini-ondernemers. Het feit dat het Engels een grondige opfrissing kreeg, was extra meegenomen.

Kennismaken met de buitenlandse collega's

Voor beide mini's is de buitenlandse missie geslaagd! Ze trokken moe, maar voldaan en mét een extra rugzakje inspiratie, kennis en ervaring weer richting West-Vlaamse bodem. Dikke proficiat aan beide teams!