Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 27 maart 2015

Deze 5 toppers trekken naar Brussel!

Op 18 maart was het zover: in elke Vlaamse provincie ging Vlajo op zoek naar de beste mini-onderneming! Een moment waarop spanning & suspense ongekende hoogten kennen en waarvoor de jonge ondernemers, letterlijk en figuurlijk, alles uit de kast halen. Er staat dan ook heel wat op het spel: de titel van de beste provinciale mini-onderneming én een ticket naar de Vlaamse finale op 6 mei in Brussel!

De respectievelijke bedrijfsjury's wachtte een moeilijke taak na de verschillende presentaties. Jaar na jaar leggen de deelnemende mini-ondernemingen de lat immers hoog. En dat was tijdens deze editie niet anders. De bedrijfjes benaderden sterk de realiteit en zetten schitterend uitgewerkte concepten neer.

Met enige trots stellen we dan ook graag de 5 toppers voor die op 6 mei Brussel zullen doen daveren tijdens een spannende Vlaamse finale:

In Antwerpen overtuigde 3Deco (Mater Salvatorisinstituut, Kapellen) met hun 3D-geprinte gadgets. De leerlingen van het 6de jaar boekhouden-informatica timmerden zelf een 3D-printer in elkaar en realiseren hiermee catchy producten, die bestaan uit 100% afbreekbare materialen.

3Deco, de Antwerpse finalist

Decorcho van het Aloysiusinstituut in Zepperen overtuigde de Limburgse jury. De leerlingen van het 7de jaar Business Support zijn uiterst creatief met kurk. Champagne- en wijnkurken toveren ze om tot mooi decoratie-artikelen.

Decorcho, de Limburgse finalist

In Oost-Vlaanderen gooide Revisé (Edugo, Lochristi) hoge ogen met hun creatief en milieubewust product. De leerlingen van het 7de jaar winkelbeheer-etalage maken nieuwe spulletjes van afgedankte stoffen, knopen en linten.

Revisé, de Oost-Vlaamse finalist

PartyHub (Sint-Theresiacollege, Kapelle-op-den-Bos) ging in Vlaams-Brabant met de winst lopen. Hun smartphone-applicatie met een lokale fuifagenda scoorde bij de jury. Dat de leerlingen economie-wiskunde en economie-moderne talen ook nog eens hun inkomsten halen uit bedrijfsadvertenties verdiende een extra pluim.

PartyHub, de Vlaams-Brabantse finalist

De leerlingen economie-moderne talen van het Sint-Leocollege in Brugge willen met Tapalo jongeren beschermen tegen drugs in het uitgaansleven. Hun zelfontwikkeld afdekplaatje voor op een glas belet dat iemand anders, tijdens een onoplettend moment, drugs aan het drankje kan toevoegen. Goed voor de West-Vlaamse titel! 

Tapalo, de West-Vlaamse finalist