Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 3 december 2015

Talent4Event in Neerpelt!

Op 24 november duurde de middagpauze op Sint-Maria in Neerpelt nog nooit zo lang, maar toch vloog ze nog sneller dan anders voorbij. Reden hiervoor waren de activiteiten die de tweedejaars Handel organiseerden ten voordele van Rode Neuzen Dag. Hoe meer geld er in het laatje kwam, hoe langer de middagpauze duurde. De jongeren namen de organisatie helemaal voor hun rekening, in het kader van Talent4Event. Tijdens dit project nemen leerlingen een evenement zelf in handen. De taakverdeling gebeurt op basis van talenten van leerlingen, met het oog op de ontwikkeling van die sterke kanten.

Iedereen heeft een talent!

En reken maar dat het bulkt van talent in Neerpelt!

Leerling Amy Vanlook legt de actie uit: "Voor Rode Neuzen Dag willen we zoveel mogelijk geld inzamelen. Daarom organiseren we onder de middagpauze verschillende leuke activiteiten voor de leerlingen van de eerste graad: sponzen gooien, graffiti spuiten, een parcours met een promillebril doorlopen, ... Daarnaast verkopen we ook zelfgemaakte koekjes en kan je, tegen betaling, je favoriete nummer aanvragen bij onze DJ."Leerkracht Veerle Rutten begeleidde de leerlingen in hun ondernemende project en is terecht fier op het resultaat: "De middagpauze breidde zich uit tot en met het vijfde lesuur, dus dat wil zeggen dat het een succes was, want hoe meer geld in het laatje, hoe langer de pauze duurde. In totaal verzamelden de leerlingen maar liefst 365,45 euro op 1,5 uur tijd! En daar zijn we enorm blij mee! Voor de leerlingen was het een zeer leerrijke ervaring, die kon rekenen op veel enthousiasme. De leerlingen worden immers ingezet op hun sterke punten en dat is, naast het resultaat, ook een grote motivatie!"