Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 17 december 2015

Small dreams, big ideas!

Uit de kleinste dromen ontstaan vaak de grootste ideeën. En neem dat gerust letterlijk. Vlajo en My Machine Vlaanderen sloegen ook dit schooljaar de handen in mekaar en gingen in de Vlaamse lagere scholen op zoek naar kleine uitvindertjes met geniale plannen. En reken maar dat die jonge hoofdjes bulken van de creativiteit!

Eerder dit schooljaar kregen lagereschoolkinderen van over heel Vlaanderen de kans om de machine van hun dromen te bedenken. Hun ideeën legden ze voor aan Howest-studenten productontwerp en digital design, die op 15 december 10 prototypes presenteerden tijdens de Work in Progress-expo in Kortrijk.
Maar liefst 300 kinderen zakten vanuit alle hoeken van het land af naar hartje West-Vlaanderen om er de maquette van hun droommachine te bewonderen.Groot was de vreugde toen ze hun persoonlijke complimentjesmachine aan het werk konden zien, of de machine waar je zelf je dromen kan bepalen voor het slapengaan, of de TV-machine waarin je zelf kan stappen om zo de hoofdrol in je favoriete programma te spelen, ... Geen idee was té gek!


Focus WTV legde de vrolijke chaos vast in een leuke reportage!


In een volgende fase zullen leerlingen van het technisch secundair onderwijs het prototype ombouwen tot een echte machine. Op die manier ontstaat er een creatieve synergie tussen verschillende scholen en richtingen, van lager onderwijs tot en met hoger onderwijs. Kinderen krijgen zo een beter beeld op hun toekomst, ze leren dat je ook je eigen job kan creëren én ze proeven voor het eerst van creatief ondernemerschap. We like!


Meer weten over My Machine Vlaanderen? Neem hier een kijkje!