Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 11 januari 2013

Stedelijke Handelsschool Turnhout is pionier

Dat er heel wat ondernemerschapszin bruist in onze Vlaamse scholen, kunnen we bij Vlajo beamen.  En vooral: toejuichen! 
De (pijnlijke) actualiteit leert ons dat ondernemerschap broodnodig is.  De ondernemers van vandaag én morgen creëren immers zuurstof.  Zuurstof voor onze economie, onze welvaart, en ons welzijn.

Om die reden wil Vlajo ondernemerschap stimuleren.  Op jonge leeftijd.  Jong geleerd, is immers nog steeds oud gedaan.
Uiteraard spelen de scholen, directies en leerkrachten hierin een meer dan cruciale rol.  En gelukkig mogen we op heel wat enthousiaste scholen rekenen. 
Waaronder een aantal echte koplopers.  Pioniers bijna in ondernemerschapsonderwijs.  Wij noemen ze graag onze Ambassadeurscholen.  Doordrongen van ondernemerschap.

Eind vorig schooljaar selecteerde Vlajo voor het eerst een aantal Ambassadeurscholen en reikte aan hen een exclusief label uit.  4 Vlaamse scholen mogen zich vandaag Vlajo Ambassadeurschool noemen.

De Stedelijke Handelsschool in Turnhout is één van die koplopers. 
Danny Gladinez, directeur: "Onze school heeft een jarenlange traditie in het stimuleren en begeleiden van ondernemerschap bij jongeren.   In de jaren '80 werden hiervoor de fundamenten gelegd door de vakgroep economie/handel.  Door professionele begeleiding, hard werken en ambitie groeide de brug tussen ondernemerschap en onderwijs uit tot een solide bouwwerk.  Waar we zeer trots op zijn.  De keuze voor onze slogan Hoe ondernemend ben jij? was dan ook een evidentie."Onze leerlingen krijgen tijdens hun schoolcarrière de kans om deel te nemen aan verschillende ondernemerschapsinitiatieven. 
Zo gaan de leerlingen in de eerste graad op bedrijfsbezoek bij een succesvol bedrijf uit de regio.  Vervolgens zetten onze leerlingen hun eerste stappen in projecten zoals Vlajo Challenge en Vlajo Jieha! 
Een goede voorbereiding voor het echte werk.  In de derde graad starten ze immers een echt bedrijfje op, onder de vorm van Vlajo Studentenbedrijf of Vlajo Mini-onderneming.
Ondernemerschap dragen we hoog in het vaandel.  Het Vlajo Ambassadeurslabel is voor ons dé kers op de taart!"

directie en leercoachen voor het Vlajo Ambassadeurslabel

Op naar nog meer ondernemend onderwijs en nog meer Vlajo Ambassadeurs!  Bent u de volgende school?