Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 25 april 2013

130 studenten in the game!

Gamen is hot. Studies tonen aan dat maar liefst 4 op 5 jongeren zich online uitleven. En dat gamen veel meer is dan enkel amusement bewijst Vlajo Challenge, het business game van Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw.
Met serious games verwerf je kennis, vaardigheden en attitudes. Vlajo Challenge stimuleert specifiek creativiteit, informatisering en ondernemerschap.

Op 19 april speelden meer dan 130 ingenieursstudenten van de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen een ware Vlajo Challenge-marathon. De KDG-gebouwen vulden zich met adrenaline. Het werd een 3 uur durende competitie tussen deze studenten van The Company, een concept van Karel de Grote Hogeschool om ondernemerschap bij ingenieurs te bevorderen. The Company is een keuzetraject voor de studenten, gericht op actie en ondernemerschap. De Small Business Projects kaderen perfect in het concept. Vlajo Challenge vormt een mooie aanvulling.

Jan Trommelmans, docent KDG: "De spelvorm van Vlajo Challenge maakt het mogelijk om de studenten te confronteren met de vele parameters in het dagelijkse bedrijfsleven. Investeringen, voorraadbeheer, cash flow, enz ... zijn dan geen abstracte begrippen meer, maar worden heel reëel."



Nills Franssens, student KDG en CEO van The Company: "Vlajo Challenge was drie uur adrenaline, discussiëren, risico's nemen, gokken. De overwinning was een kroon op de spannende namiddag.
Ook Eric De Thaey is KDG-student en genoot van de Vlajo Challenge-sfeer: "Naarmate de namiddag vorderde, werd het enthousiasme steeds groter, zowel bij mezelf als bij mijn collega-studenten. En dat is de sterkte van het spel: het is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen, maar toch biedt het voldoende uitdaging. Het competitie-element zorgt ervoor dat iedereen er volledig voor gaat. Voor mij was het een meer dan geslaagde editie. Ik heb zelfs spijt dat ik dit jaar afstudeer en er volgend jaar niet bij kan zijn."

Karel de Grote Hogeschool heeft inderdaad plannen voor een vervolg in 2014! Mooi zo!



Op dit moment strijden ook maar liefst 56 leercoachen secundair en hoger onderwijs in een heuse Teachers Competition, die op 15 april van start ging. De leerkrachten spelen om de twee dagen een ronde tot 21 mei. We zijn alvast benieuwd welke leerkrachten het meest succesvol zijn en een graantje meepikken uit de prijzenpot van € 1000! Volg de wedstrijd-updates op de Vlajo Challenge-Facebookpagina.