Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 3 mei 2013

Gadgets werkt zich in de kijker

Dat het Limburgse Haspengouw veel moois herbergt, wisten we al. Dat er daarnaast ook veel ondernemerschap in de lucht hangt, dat bewijzen de ondernemingsprojecten in de Katholieke Centrumscholen in Sint-Truiden.

Het Vlajo Studentenbedrijf Gadgets is er eentje van. Het bedrijfje verkoopt gadgets, zoals pennen, luidsprekertjes, gsm-houders, enz... alsof het zoete broodjes waren. Hun geheim? Veel ondernemersgoesting en teamspirit! Het bedrijfje bestaat uit Thomas, Romina, Ousama en Stef, vier gemotiveerde leerlingen van het 7de jaar Verkoop en mevrouw Carrijn, hun leercoach.

Drie van de vier ondernemers van Gadgets en hun leercoach
En dat Vlajo een kweekvijver is voor veel ondernemend talent, kan Ousama getuigen. Nog niet eens afgestudeerd, maar wel al zaakvoerder van zijn eigen bedrijf: Main Events, verhuurder en installateur van licht -en geluidsinstallaties.
Zoveel drive, en dat buiten alle andere schoolse verplichtingen en het studentenbedrijf... daar staan we zelfs bij Vlajo van te kijken!

Ousama: "Ik heb al veel aspecten van het Vlajo Studentenbedrijf kunnen meenemen naar mijn eigen bedrijfje: het aanvragen van een ondernemingsnummer, bijvoorbeeld, en alle bijhorende administratie."

De leerlingen van Gadgets zijn zeer enthousiast over het project: "We vinden het veel leerrijker dan een GIP. Met een studentenbedrijf maken we kennis met de echte realiteit, met echte facturen, berekeningen, boekhouding, ...met echte verantwoordelijkheden ook. Elke keuze heeft een consequentie. En daar steken we veel van op."

Binnen de school is er ook een Vlajo Mini-onderneming actief, Button & Co. 
Gadgets is niet bang van wat concurrentie: "Dat houdt ons alert en vindingrijk. Zo werken we ons tijdens verkoopsmomenten letterlijk in the spotlight, met de vele kleurenspots van...Main Events, natuurlijk. :)