Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 18 april 2013

BeBright wint Vlajo Start Academy

Steeds meer kleurt Vlajo het basisonderwijs en het secundair onderwijs. Maar ook in het hoger onderwijs kan je niet om de Vlajo-kleuren heen.
Tijdens Start Academy, een businessplan-wedstrijd voor studenten hoger en universitair onderwijs, gaat Vlajo op zoek naar de ondernemer in de student.

En ook deze editie bleek een schot in de roos met maar liefst 305 studenten en 102 business concepts. De verschillende teams stapten in een uitdagend parcours van professionele coaching en seminaries om hun idee verder uit te werken in een concreet businessplan. De geselecteerde top 6 stelde op 28 maart hun concept voor aan een twaalfkoppige jury. Niemand minder dan Marc Coucke, CEO van Omega Pharma, nam de taak van juryvoorzitter op zich.


BeBright van Howest Kortrijk kwam met het product Lumiway uiteindelijk als winnaar uit de bus. Lumiway is een stijlvolle lichtgordel voor lopers, onder het motto zien en gezien worden. Hun inspiratie haalden ze uit de trieste herinnering aan een vriend die overleed na een aanrijding in het donker.
Met de hoofdprijs kunnen de vijf studenten master industrieel productontwerpen hun start-up een ferme boost geven: een geldprijs van 2500 € en een consultancy-pakket ter waarde van 15000 €.

Olivier De Bie van BeBright: "Ons project begon dit schooljaar met een Vlajo Small Business Project (SBP).  Omdat het enthousiasme in onze groep zeer goed zat, besloten we deel te nemen aan Start Academy. De uitstekende coaching en de feedback van professionals maakten dat we uiteindelijk een mooi resultaat konden neerzetten. De concurrentie was echter zeer sterk, dus de overwinning gaf dan ook een enorme voldoening. Het was een mooie beloning voor al het harde werk.""Maar het belangrijkste is dat we er zo veel uit geleerd hebben. Een goed geolied team en een duidelijke taakverdeling zijn cruciaal voor succes, volgens ons. En natuurlijk moet de boog ook niet altijd gespannen staan. Een regelmatige time-out zorgde ervoor dat we er weer met een fris hoofd konden invliegen.""Wat nu onze plannen zijn? Eerst afstuderen en dan steken we de koppen nog eens bij mekaar. We zijn alleszins gemotiveerd om het project verder te zetten."

Alvast veel succes, BeBright!