Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 18 oktober 2013

Vlajo Challenge: een top-game!

Een recente studie wees uit dat maar liefst vier op de vijf leerlingen gamen. Geen goede evolutie, denkt u? Wel als u weet dat gaming méér geworden is dan louter oppervlakkig amusement.
Serious games zijn computerspellen die gericht zijn op het verwerven van kennis, attitudes en vaardigheden.
Vlajo Challenge is zo'n spel. Dit business game laat jongeren proeven van het leven van een bedrijfsleider. Op die manier wordt ondernemerschap, al gamend, gestimuleerd. Kan het nog leuker?

Steeds meer scholen kiezen voor onderwijs van de toekomst: ze laten hun leerlingen verder kijken dan de randen van hun boek of de muren van hun klaslokaal. Vooruitstrevend onderwijs impliceert talentontwikkeling en een competentiegerichte manier van lesgeven. Vlajo Challenge helpt scholen om hier een eerste stap te zetten.

Om de leerkrachten zo goed mogelijk voor te voorbereiden, organiseert Vlajo een reeks Vlajo Challenge-workshops. Begin oktober startte een roadshow over heel Vlaanderen. Vijf locaties, van Kortrijk tot Hasselt én veel enthousiaste Vlajo Challenge-leercoaches in wording!


De leerkrachten speelden twee rondes en ontdekten op die manier de tips & tricks van dit business-spel. Bovendien zochten ze op deze manier ook hun weg in de beheermodule. Heel wat vragen werden beantwoord: Hoe stel je de moeilijkheidsgraad in? Wat doe je als leerlingen niet kunnen deelnemen, omwille van afwezigheid? Hoe beoordeel ik mijn leerlingen tijdens dit game?Katy Guldemont, leerkracht aan het KA in Geel, was één van de deelnemers: "Het tempo in de workshop lag hoog. Het was even wennen, maar het enthousiasme van de lesgever was enorm en werkte aanstekelijk. Zodoende heeft het spel me echt kunnen boeien. Vlajo Challenge is een top-game! Het is super om dit te kunnen afwisselen met de theorie. Ik zou graag de basis toepassen in het 3de jaar, om nadien - in het 4de jaar- een uitgebreidere versie te behandelen. Ik ben er echt van overtuigd dat dit helemaal op maat is van de leerlingen!"


De Vlajo Challenge-roadshow loopt nog even verder:
- dinsdag 22 oktober 2013, 13-15u: Thomas More Turnhout (20 deelnemers):  inschrijven
- dinsdag 12 november 2013, 18-20.30u: Scheppersinstituut, Mechelen (20 deelnemers): inschrijven

vrijdag 22 november 2013, 14-17u: Pedic, Gent (15 deelnemers) --> Enkel inschrijven via de website van PEDIC 
- georganiseerd door VVKSO:

2/12/2013 in DPB Brugge, Baron Ruzettelaan Assebroek
3/12/2013 in DSKO Antwerpen, Noorderlaan Antwerpen
4/12/2013 in Gent in Voka-box, Lammerstraat 18
5/12/2013 in Leuven, Syntra, Geldenaaksebaan 327, Heverlee
 --> Info en inschrijven voor de workshops VVKSO via de website van VVKSO zelf (klik hier voor de rechtstreekse link).