Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 8 november 2013

Mini-ondernemers shoppen zich slim

Ondernemen betekent avontuur, een sprong in het diepe, balanceren op een (slappe) koord,... Met ups & downs, met vallen en opstaan. Ook voor de Vlajo Mini-ondernemers!
De Vlajo Shop-je-Slim-dagen zorgen er echter voor dat alle jonge ondernemers de kans krijgen om zich te wapenen, om hun rugzakje te vullen met voldoende ondernemersbagage en goed voorbereid aan hun avontuurlijke trektocht te beginnen.

Oktober en november zijn dé Shop-je-Slim-maanden bij uitstek. In elke Vlaamse provincie vinden één of meerdere sessies plaats.
Zo organiseert Vlajo West-Vlaanderen, in samenwerking met Syntra West in Kortrijk, verschillende sessies, verspreid over meerdere seminariedagen: Vergadertechnieken, Presentatie product, Meer verkopen, Boekhouden, Public Relations, Leiding geven coachen en... Spreken voor publiek.
Maar liefst 35 leerlingen ruilden een woensdagnamiddag -midden in de herfstvakantie!- in voor een boeiende sessie Spreken voor publiek van docent Yves Eggermont. Het werd een praktische en interactieve workshop, met tips & tricks, do's en don'ts.

De leerlingen verlieten enthousiast de Syntra West-gebouwen:

-        Ik ben de docent echt dankbaar, hij heeft me laten beseffen dat het publiek eigenlijk minder afweet van het onderwerp dan ikzelf als spreker. Dit geeft me meer zelfvertrouwen.

-    Een goede tip vond ik : beginnen met een ijsbreker. Een staaltje humor moet zeker kunnen.

-    Eigenlijk had de hele klas hier moeten zijn. Ik zal sowieso de syllabus tijdens de vergadering bespreken en zoveel mogelijk doorgeven aan mijn collega-mini-ondernemers.

-    Ik vond het een super vlotte namiddag, de tijd vloog voorbij.

-   Helemaal geen spijt dat ik er bij was, integendeel!

Melissa en Cynthia van 't Frulleke, mini-onderneming van het Houtlandinstituut in Torhout postten zelfs een reactie op hun facebook-pagina:

Ook in Antwerpen shopten heel wat mini-ondernemers zich slim!

De leerlingen van Triple C Company van het VTI in Zandhoven verzamelden veel tips!

Roger Christiaens van BNP Paribas Fortis deelde zijn deskundige ervaring omtrent een goed businessplan.


Aan alle Vlajo-ondernemers: ga aan de slag met deze extra bagage en maak er een succesvolle, ondernemende reis van!