Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 21 maart 2014

Pareltjes van mini's!

Projecten die bulken van creativiteit en originaliteit. Teams die doorzetten en geen enkele uitdaging uit de weg gaan. Bedrijfjes die verder kijken dan de denkbeeldige grenzen. Leerlingen die werk maken van een goed uitgewerkt en doordacht concept...Pareltjes van mini-ondernemingen zijn het, die een plek in the spotlight verdienen.

Daarom gaat Vlajo jaarlijks op zoek naar de Beste Ondernemende Klas. Op 19 maart verzamelde, per provincie, het kruim der Vlajo mini-ondernemingen voor een spannende wedstrijd.
In Hasselt, Antwerpen, Gent, Kortrijk en Leuven steeg de temperatuur bijgevolg gevoelig meer dan in de rest van Vlaanderen.

De vooraf geselecteerde provinciale finalisten zetten hun meest ondernemende beentje voor. Met mooie presentaties, straffe concepten en overtuigingskracht trachtten ze de jury te overtuigen. Een bedrijfsjury, die na al dit ondernemend 'geweld' een aartsmoeilijke taak wachtte... slechts 1 winnaar kiezen. Het kostte hen bloed, zweet en tranen, maar met trots presenteren we de provinciale winnaars!

West-Vlaanderen: Wanne Kuni - Spes Nostra, Kuurne


Het team ontwikkelde een multifunctioneel serveerbordje, gemaakt uit kwalitatief beukenhout. 
Sara, gedelegeerd bestuurder: "We hadden ons zeer goed voorbereid op de wedstrijd. Gespannen waren we zeker wel, maar tijdens de presentatie gleed het van ons af. Op korte tijd hebben we ons moeten voorbereiden hiervoor en dat betekende: goed communiceren, deadlines respecteren en elkaar vertrouwen. Een goede leerschool!"

Vlaams-Brabant: Time for Vinyl - Sint-Pieterscollege, Leuven


De 8 gedreven leerlingen maken hippe klokken van gerecycleerde vinylplaten. 
Jeroen, commercieel directeur: "We leefden allemaal enorm toe naar de finale. Ons harde werk resulteerde in een unieke presentatie, die aansloeg bij de jury. Een  grote voldoening, want de concurrentie was zeer sterk!"

Antwerpen: Triple C - VTI, Zandhoven


Het jongensteam, samengesteld uit 3 klassen, produceert eigenhandig Zweedse fakkels. Ze gebruiken hiervoor recuperatiehout van dode bomen. Bovendien ondersteunen ze met hun project een goed doel.
Jef De Ridder, leercoach: "De jongens staken erg veel werk in hun creatieve presentatie. Tijdens de wedstrijd verlegden ze echt grenzen en verbaasden ze met hun verbale kwaliteiten. Doorheen dit project zijn ze dan ook enorm geƫvolueerd!"

Oost-Vlaanderen: Fabriek Boetiek - Edugo, Lochristi


De leerlingen van het 7de jaar winkelbeheer-etalage zetten een heuse outletbeurs op poten, die cijferrecords brak.
Jelke, gedelegeerd bestuurder: "Het was een spannende namiddag voor ons, met veel goede concurrenten. Dat we de overwinning wegkaapten, kunnen we bijna niet geloven."

Limburg: Ecoustic - Bovenbouw Sint-Michiel, Leopoldsburg


Het Limburgse team mag zich in Europa exclusieve verdeler noemen van unieke muziekboxen en speakers op zonne-energie.
Tom, gedelegeerd bestuurder: "We hadden zeer veel werk gestoken in onze presentatie, die draaide rond een verhaal met twee figuren. En ook de presentatie zelf liep vlot, maar de overwinning hadden we niet verwacht. We zijn in de wolken!"


Vijf sterke finalisten om trots op te zijn!

Afspraak op 10 mei in Brussel voor de Vlaamse finale!