Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 13 november 2014

Vlajo Challenge aan zee!

Op 4 en 5 november 2014 vatte het Vlajo Challenge-team post aan zee. Niet om te luieren in hun strandstoel, integendeel. Collega's Mieke Kennes en Anuschka Vanlangendonck trokken naar Blankenberge met een koffer vol Vlajo Challenge. Tijdens de nascholing van VVKSO werden ze immers verwacht voor een boeiende tweedaagse.

De leerkrachten kregen informatie over het nieuwe leerplan Office & Retail, maar mochten daarnaast ook aan de slag tijdens een aantal praktische workshops. Eén van die workshops was Vlajo Challenge.

Maar liefst 50 leerkrachten werden ondergedompeld in het succesvolle online bedrijfsgame van Vlajo.
Tekst en uitleg wisselden af met interactieve spelrondes.

Een goede combinatie, vond Anne Werelds, leerkracht van VIIO Tongeren: "Mieke bracht de workshop op een erg enthousiaste manier. Ze dompelde ons onder in het spel en liet ons praktisch aan de slag gaan. Na een spelronde volgden de ranking en een evaluatie. Die feedback motiveerde om er tegenaan te gaan in een volgende ronde. Het zette bovendien aan om creatief te denken. Mijn collega en ik waren dan ook meteen overtuigd van de meerwaarde van dit spel. We gaan dit zeker spelen met onze leerlingen, omdat we, met een portie fun, ondernemerschap kunnen stimuleren bij hen."