Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 27 februari 2015

De top 6 van Start Academy!

In de Vlaamse hogescholen en universiteiten bruist het van creatieve ideeën en ondernemerschap. Al dat jonge talent verzamelde Vlajo in dé businessplanwedstrijd voor het hoger onderwijs: Start Academy. Maar liefst 300 ondernemende studenten stapten in een begeleidingstraject met coaches uit het bedrijsleven. Het uiteindelijke doel? Een veelbelovende start-up lanceren!

Meer dan 100 teams stonden aan de start van een traject met workshops en coaching en zagen hun idee geleidelijk groeien tot een volwaardig businessplan.


Tijdens drie voorrondes werden de beste ideeën door een bedrijfsjury weerhouden. 
Zes bedrijfjes haalden de eindmeet en nemen op 26 maart 2015 deel aan de Vlaamse finale: Care.tech (Howest Kortrijk), huntingtravelseurope (HUB en AP Hogeschool), Skola (KH Leuven en KU Leuven), Sneaky-Peaky (UGent), Spoozy (PXL Hasselt) en Wili (UGent). Deze zes geluksvogels winnen consultancy-uren voor een totale waarde van 15.000 euro, om hun start-up in goede banen te leiden. De uiteindelijke winnaar mag nog eens een cheque van 2.250 euro mee naar huis nemen.

Start Academy is een grensverleggende ervaring voor jonge talenten. De reacties zijn dan ook enthousiast, zelfs al haal je de finale niet.

BOKA (HoGent): "Het was een ongelooflijke uitdaging. Dankzij deze deelname kregen we tips over ondernemen, creëerden we een netwerk en konden we onszelf en ons idee naar een hoger niveau tillen.

Trackr (Howest Kortrijk): "We hebben deelgenomen omdat we een nieuw netwerk wilden opbouwen en om te tonen dat onze ambitie verder reikt dan de schoolmuren. Dit traject heeft ons enorm veel bijgeleerd."

Voor finalist Spoozy is the sky the limit: "We willen ons bedrijf uitbouwen tot een echte onderneming. Dankzij dit traject leren we de kneepjes van het ondernemen."

Afspraak op 26 maart in het Brusselse ING Marnix gebouw voor een spannende finale!


De toekomst ziet er mooi uit met zoveel ondernemend talent!