Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 6 maart 2015

Ja, er is veel verkoopstalent in Vlaanderen!

Januari en februari zijn spannende maanden voor Vlajo Mini-ondernemingen, want dan draait de verkoop op volle toeren. Alle bedrijfjes zitten op kruissnelheid en halen alles uit de kast om hun omzetcijfers een flinke boost te geven.
En dat Vlaanderen veel verkoopstalent huisvest, zagen we tijdens de jaarlijkse Vlajo-verkoopdagen. Elke Vlaamse provincie telt er minstens eentje. Ze trekken elke keer massale aandacht, van jonge ondernemers, maar ook van nieuwsgierige en koopgrage bezoekers. Een overzicht van deze Vlajo-hoogmis!

In West-Vlaanderen werd de Ring Shopping Kortrijk Noord bevolkt door 59 enthousiaste Vlajo Mini-ondernemingen en SBP's. Het werd een top-editie met veel mooie verkoopstanden, originele producten en rasechte verkopers.

De jonge ondernemers hadden de handen vol

Al dat talent werd uiteraard ook bekroond met mooie prijzen
Shopping 1 in Genk was voor de 21e keer de place to be voor 30 Limburgse Vlajo Mini-ondernemingen en Vlajo SBP's.

De winnaars tonen trots hun prijs, in bijzijn van Wim Dries, burgemeester van Genk

Ook in het Woluwe Shopping Center konden de 30 Vlaamse en 30 Waalse mini-ondernemingen op veel bezoekers rekenen.

Er werd druk verkocht
De laureaten blinken van trots
In Antwerpen is de Internationale Verkoopdag in het Wijnegem Shopping Center traditioneel een topper, met bijna 100 bedrijfjes uit binnen- en buitenland. Dit jaar kwamen er deelnemers uit Nederland, Turkije en Rusland.

Terecht fier op hun bedrijfje!
Er waren zelfs tulpen uit ....

Dat de Vlajo Verkoopdagen keer op keer een schot in de roos zijn, bewijzen de reacties van de deelnemers:

Kaat Nogales van mini-onderneming Le Boo Sjatoo (Bovenbouw Sint-Michiel, Leopoldsburg) nam met haar bedrijfje deel aan de verkoopdag in Genk: "We hebben enorm genoten van de verkoopdag. Bovendien hebben we vooral geleerd om klanten beter te benaderen. Onze inspanningen werden beloond! We kregen de prijs voor beste klantenbenadering. Hier zijn we heel trots op!"

Mini-onderneming Resina (Rozenberg, Mol) verkocht op de verkoopdag in Wijnegem. Gedelegeerd bestuurder Charlotte Vanhoof: "We verkochten helaas niet zoveel, maar het was hoedanook een leerrijke ervaring. En fijn om de andere bedrijfjes eens bezig te zien."