Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 25 juni 2015

Kleine uitvinders @MyMachine-expo!

18 juni was voor 400 jonge leerlingen een ware hoogdag. Na een zeer geslaagd MyMachine-jaar mochten ze hun eigen droommachines bewonderen tijdens een 10-daagse tentoonstelling. Als echte VIP's werden ze ontvangen in de Budafabriek in Kortrijk.

De expo trok heel wat kijklustigen. Ook de ontwerpstudenten van Howest waren van de partij om de kinderen te helpen bij het testen van hun machines. Daarnaast hadden fans van het eerste uur, zoals Jo Libeer van Voka en Peter Coenen van Vlajo, lovende woorden voor MyMachine.

Heel wat scholen uit de regio kwamen ook een kijkje nemen en konden zich uitleven op de windsurfmachine of bliezen even uit in de 'chillzetel'. Zeer welkom na de drukke toetsenperiode!
En dat het enthousiasme groot was, legde FOCUS-WTV vast op beeld. Bekijk de reportage hier!
Leerlingen van basisschool Ten Bunderen uit Moorslede speelden hun MyMachine 3D-computergame ‘Robbe op avontuur’ op groot scherm in de tentoonstelling. Ook de andere droommachines werden getest en goedgekeurd. Karrewiet kwam meekijken. Herbekijk de reportage!


In het weekend vonden heel wat gezinnen de weg naar Kortrijk om samen de wondere wereld van MyMachine te ervaren. Kortom: het werd een expo gevuld met vrolijke chaos, veel decibels en vooral: heel veel fun. Het perfecte startschot van een welverdiende zomervakantie!