Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 19 juni 2015

Watch Me laat zich zien in Europa!

Dat Vlaamse mini-ondernemingen ook hoge ogen gooien in het buitenland is een feit. Watch Me, een Vlajo Mini-onderneming van het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen, behaalde de 3de plaats op de internationale Social Enterprise Programme (SEP)-wedstrijd! Een schitterend resultaat, want maar liefst 255 teams uit 14 Europese landen streden om de titel van de beste sociale mini-onderneming 2015. Met deze competitie onderstrepen Vlajo en haar koepelorganisatie JA Europe het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen in het bedrijfsleven.

Het concept van Watch Me draait rond opvallen in het verkeer. Met creatieve workshops en innovatieve lichtgevende gadgets willen ze de veiligheid van fietsende kinderen in het verkeer verhogen. Een concept dat ook de internationale SEP-jury loofde om de sociale innovatie, betrokkenheid en creativiteit.

Voor de leerlingen van Watch Me én hun leerkracht werd de deelname een onvergetelijke ervaring.

19 juni, D-Day voor de leerlingen van Watch Me. De wedstrijd verloopt online, maar dat maakte het er niet minder spannend op. De leerlingen getuigen over hun ervaring:

Lukas Janssens: "We waren allemaal wat zenuwachtiger omdat alles in het Engels moest. Maar met onze degelijke talenkennis en het goed ingespeeld zijn op mekaar maakten we een goede indruk."

Jonathan Huybrechts: "We wisten niet wie onze concurrenten waren, dus het was moeilijk om het niveau in te schatten. Het kwam er dus op aan om ons goed voor te bereiden en de stress onder controle te houden."

Spannend! Watch Me in actie tijdens de online SEP-wedstrijd!


Chloë Van Sande: "De concurrentie was zeer sterk. Iedereen was aan mekaar gewaagd, maar tegelijkertijd verschilden we veel van mekaar. De thema's waren zeer uiteenlopend, van ecologie tot verkeersveiligheid."

Alexandra Dillen: "Omdat het niveau zo hoog was, leek een top 3-plaats niet haalbaar. Maar nu we toch bij de beste 3 van Europa horen ... dat geeft een euforisch gevoel! Hier gaan we nog lang van nagenieten!"

Jordi Lossie kijkt tevreden terug op zijn avontuur als mini-ondernemer: "Het was een enorm leerrijke ervaring. Onze mini-onderneming draaide op een goede samenwerking en veel inzet. Dat was niet altijd evident, maar we slaagden erin om tegenslagen te overwinnen. Zo zijn we er als persoon en als groep sterker uit gekomen. Meer nog: het heeft ons allemaal warm gemaakt om later zelf een zaak op te starten. Watch Me zullen we nooit vergeten. Verkeersveiligheid was ons doel, vriendschap de rode draad en de 3de plaats op de SEP-wedstrijd de kers op de taart!"

Voor leercoach Sofie Verhoeven is de meerwaarde van een mini-onderneming overduidelijk: "Ik ben supertrots op deze fantastische groep. We hebben samen een geweldige tijd achter de rug, waarin de leerlingen een enorm leerproces doorlopen hebben. Op vlak van ondernemerschap, maar ook op vlak van vriendschap en samenwerking. Ze zijn er altijd 100% voor gegaan, een echte voorbeeld-mini!


PROFICIAT, Watch Me!


Meer weten over sociale mini-ondernemingen? Klik hier!
Meer weten over Vlajo Mini-ondernemingen? Klik hier!