Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 8 januari 2016

Voorzitterswissel bij Vlajo!

Het nieuwe kalenderjaar starten we bij Vlajo met een nieuwe wind. Yves Servotte gaf recent de voorzittersfakkel door aan Herman Van de Velde van het gelijknamige lingeriebedrijf in Schellebelle. Daarmee trekt Vlajo een echte captain of industry aan, met een ondernemerscarrière om u tegen te zeggen. Zijn ervaring als ondernemer investeert hij vandaag, via Vlajo, in de toekomstige generatie. En dat is nodig, want scholen kweken nog onvoldoende ondernemers, aldus de kersverse voorzitter.


Uittredend voorzitter
Yves Servotte
Afscheidnemend voorzitter en ondernemende manager Yves Servotte maakte carrière bij Amylum, Remy Industries en Beneo en was al sinds 2000 actief binnen Vlajo. In 2008 nam hij het voorzitters-roer in handen. En dat deed hij met een duidelijke koers. Onder zijn impuls groeide de reikwijdte van Vlajo spectaculair. Waar Vlajo in 2008 18.000 scholieren bereikte, zijn dat er vandaag meer dan 100.000. Dat maakt van Vlaamse Jonge Ondernemingen een toonaangevende speler en marktleider op vlak van ondernemerschapsprojecten.
Yves blikt tevreden terug op een succesvol 'mandaat': "Ik hou fantastische herinneringen over aan de voorbije jaren. Het was een plezier om met een dynamisch Vlajo-team, onder leiding van directeur Peter Coenen, te mogen samenwerken. Een uitzonderlijk parcours, waarbij ik gemerkt heb dat de relatie tussen ondernemers en scholen sterk verbeterd is de voorbije jaren. Dat stemt me uitermate positief. Nu is het belangrijk om op die weg te blijven verdergaan. Uitdagingen zijn er genoeg, dus ik voorspel en wens de organisatie een schitterende toekomst!"


Kersverse voorzitter
Herman Van de Velde
Topondernemer Herman Van de Velde wacht dus een mooie taak als nieuwe kapitein van het Vlajo-schip. Over ondernemen op school heeft hij een duidelijke visie: "Scholen moeten meer ondernemers kweken, ook in de niet-economische richtingen. Vandaag zijn onze projecten nog te vaak enkel weggelegd voor de economische leerlingen. Daar moeten we dringend van afstappen. Ondernemende competenties zijn voor iedereen belangrijk, want op een bepaald moment komen ook niet-economische leerlingen op de arbeidsmarkt terecht. Dus waarom ook hen niet klaarstomen voor dat bedrijfsleven?

Enig realisme legt de nieuwe voorzitter echter ook in zijn opdracht: "Het is onmogelijk, en het is ook niet onze bedoeling, om van elke leerling een ondernemer te maken. In een klas van 30 zijn er misschien enkelen die het potentieel hebben. En dat is prima zo! Als we alle anderen belangrijke competenties kunnen bijbrengen die van hen ondernemende werknemers maken, dan is onze opdracht geslaagd."

De toekomst ziet Herman Van de Velde erg positief: "Yves Servotte heeft de voorbije jaren samen met het Vlajo-team baanbrekend werk geleverd. Op die weg wil ik verder inzetten. Een van mijn belangrijke opdrachten zal zijn om bedrijven en overheid meer bewust te maken van het belang van ondernemen op school. Het is broodnodig voor onze welvaart. Indien we van Vlaanderen een topregio willen maken, dan moeten we bereid zijn om te investeren in onze jeugd. Die boodschap wil ik meer dan ooit uitdragen naar overheid en bedrijfsleven."


Yves Servotte, bedankt voor de vele mooie jaren bij Vlajo! We wensen je veel succes met je toekomstige projecten.

Herman Van de Velde, welkom aan boord en veel succes!

Het Vlajo-team