Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 21 januari 2016

Droomcoaches tillen miniondernemingen naar hoger niveau

De tijd dat een bedrijf alle kennis en knowhow in huis heeft, is voorbij. Vandaag focussen moderne bedrijven zich op partnerships en netwerking, omdat het hun business nieuwe zuurstof geeft en doet groeien.
Dat is ook een belangrijke pijler binnen het droomcoach-concept. Enerzijds zijn droomcoaches professionals die leerkrachten en leerlingen ondersteunen met hun praktijkervaring. Anderzijds tilt de droomcoach het Vlajo-project naar een hoger niveau op vlak van kennis, knowhow en opportuniteiten.
Op die manier ontstaat er een mooie win-win-synergie tussen onderwijs en bedrijfsleven, want op de schoolbanken van vandaag zitten immers de werknemers of zelfstandige ondernemers van morgen. 

In West-Vlaanderen gingen verschillende miniondernemingen enthousiast aan de slag met een droomcoach. En daar plukken ze vast en zeker de vruchten van!


Zo nodigde Vlajo Mini-onderneming Spicial (Sint Jozefinstituut, Brugge) haar leverancier Food Travellers uit in de klas. Zaakvoerder Alain Vanden Abeele vertelde het boeiende verhaal achter de specerijen die hij vanuit India importeert. Ondertussen engageert Alain zich ook als droomcoach voor Spicial.

De ondernemers van Spicial luisteren aandachtig
naar hun droomcoach

Tastout van Regina Pacis in Tielt liet niets aan het toeval over en nam maar liefst twee droomcoaches onder de arm: "Ondernemer Dieter Spriet gaf ons al veel nuttige verkooptips, maar ook Aurélie Van Hulle van de snoep -en chocoladewinkel Van Bij Ons gaf ons een duwtje in de rug. Zij zorgde er ondermeer voor dat we op de lokale kerstmarkt konden verkopen. Daarnaast denkt ze ook mee in de opmaak van ons commercieel plan."

Tastout met droomcoach Aurélie Van Hulle


Choc In Block van Ter Groene Poorte in Brugge strikte zelfs een heuse BV-droomcoach! De bekende chocolatier en TV-persoonlijkheid Dominique Persoone begeleidt de leerlingen in de
uitbouw van hun bedrijfje. Zo brainstormden ze samen over nieuwe ideeën voor de toekomst.

Choc in Block brainstormt met Dominique Persoone

Sylvie Verhaeghe van de Brugse koffie -en theewinkel Javana zet haar schouders mee onder Tea O'Dore , een Vlajo Mini-onderneming van Hotel-en toerismeschool Spermalie in Brugge. Sylvie licht toe: "Javana is een echt familiebedrijf, van generatie op generatie. We specialiseren ons al sinds 1949 in het ambachtelijk roosteren van koffie. We hebben dus heel wat ervaring in huis die we graag delen met de jonge generatie ondernemers. Zo wil ik de leerlingen stimuleren om voor 100% kwaliteit te gaan in hun productkeuze. Daarmee maak je het verschil op de markt. Daarnaast is het zeer belangrijk om ook aandacht aan verpakking en presentatie te besteden. Dat doen we ook in onze zaak. Het oog wil immers ook wat."

De zaakvoerders van Javana, droomcoach van Tea D'Ore

Ook veel ervaring in huis die u wilt delen met jonge ondernemers? Klik snel hier voor meer info!