Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 22 april 2016

Vlajo Mini-ondernemingen op avontuur in Riga!

Voor een aantal Vlaamse miniondernemers stond de paasvakantie niet gelijk aan platte rust. Zij kozen ervoor om hun grenzen te verleggen op Internationale Trade Fair van koepelorganisatie Junior Achievement (JA) in Riga! Op 5 april stapten Pimp-it en Suono van van het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos, Lumos van het KA in Tienen en Re Della Foresta van de Stedelijke Handelsschool in Turnhout op het vliegtuig naar Letland.

Zowel leerkrachten als leerlingen werden ondergedompeld in de wereld van internationaal ondernemerschap tijdens deze goedgevulde driedaagse. Zo stond een conferentie met een aantal Letse ondernemers op het programma, maar iedereen keek vooral uit naar het hoogtepunt van dit avontuur: een groots verkoopmoment in het Domina Shoppingcenter. Maar liefst 100 miniondernemingen uit 16 verschillende landen gaven het beste van zichzelf.

Re Della Foresta- Stedelijke Handelsschool Turnhout

Suono - Sint Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos

Lumos - KA Tienen

Pimp-it - Sint-Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos
De avontuurlijke trip werd afgesloten met een Award Dinner. Helaas vielen onze Vlaamse jonge ondernemers niet in de prijzen, maar dat kon het enthousiasme niet drukken.

Myra Peetermans van Lumos heeft genoten van de driedaagse: "Dit was een enorm leerrijke ervaring. Once in a lifetime! Een aanrader voor alle miniondernemingen!"

Ook de leerlingen van het Sint-Theresiacollege waren onder de indruk: "De verkoopdag was het hoogtepunt, omdat je zo in contact komt met andere Europese collega-ondernemers. Dit was een kans uit de duizend. Eentje die je met beide handen moet grijpen!"

Iets dat ook leerkracht Katrien Nagels van de Turnhoutse Stedelijke Handelsschool kan beamen: "De leerlingen vonden het uniek om dit gebeuren binnen een internationale context én effectief in het buitenland te ervaren. Zelf vonden we het verkoopmoment een echt hoogtepunt. Een geslaagde driedaagse!"