Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 29 april 2016

Pom d'Amour wint eerste Vlajo Jieha!-fotowedstrijd!

Dit schooljaar lanceerde Vlajo een gloednieuwe wedstrijd voor Vlajo Jieha!-teams. De opdracht was duidelijk: maak een reeks van 5 foto's, waarop je een brainstormmoment, een verkoopmoment, je teamspirit, je product/dienst en je goede doel in beeld brengt. De meest creatieve/originele fotoreeks krijgt een beloning van 125 euro.

Op de deadline van 15 april stroomden maar liefst 30 fotoreeksen uit alle Vlaamse windstreken binnen. Het werd voor de fotojury een pittige deliberatie, maar uiteindelijk ging de zege verdiend naar team Pom d'Amour van het Sint-Godelieve-Instituut in Sint-Martens-Lennik (Vlaams-Brabant)!

De fotojury: "Deze 4dejaars economie overtuigden met een sfeervolle fotoreeks die net wat anders was dan al de rest. Wat gaf de doorslag? Een snuifje retro, een vleug creativiteit en een goeie scheut enthousiasme. Bovendien getuigen de foto’s van een Jieha-team met oog voor detail: een consequente huisstijl in rood en wit die tot in de kleinste details doorgetrokken werd, tot de leuke verkoopcaravan toe. Dat hebben ze in de foto's mooi naar voren gebracht."

Happy together in de leuke verkoopcaravan!

In matching outfits gaat Pom d'Amour aan de slag in een lokale artisanale bakkerij waar ze, onder professionele begeleiding, de appels voorzien van een suikerlaagje.

Druk, druk, druk tijdens de verkoopmomenten!

Biologische pommes d'amour, afzonderlijk verpakt of in leuke kistjes

De winst gaat naar de CVS/ME Liga
Voor de leerlingen van Pom d'Amour is deze overwinning de kers op de taart: "We hebben zo genoten van dit project. Als team klikte het erg goed. Iedereen ging altijd enthousiast aan de slag en we denken dat dat ook het geheim is achter onze foto's. Zo fijn dat dit nu beloond wordt!"

Ondertussen sloot Pom d'Amour het Vlajo Jieha!-project succesvol af: de leerlingen schonken op 26 april het schitterende bedrag van 910 euro aan de CVS/ME Liga.

Proficiat!

Maar liefst 910 euro winst gaat naar CVS/ME Liga!