Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 13 mei 2016

Met 3000 jonge ondernemers naar Walibi!

Met veel waren ze op 30 april in Walibi! Maar liefst 3000 ondernemende talenten, van 5 tot 25 jaar, trokken vanuit alle Vlaamse windstreken naar Walibi voor een spetterende apotheose van een boeiend Vlajo-jaar!


Al in de vroege ochtend arriveerden de Vlajo-bussen in Walibi
Met veel enthousiaste leerlingen!


De slotshow werd een waar spektakel, met muziek en dans

En een heuse flashmob van De Vlajo Droomfabriek-deelnemertjes!


Presentator Bart Cannaerts gaf het beste van zichzelf onder het goedkeurend oog van Minister Muyters en Vlajo-voorzitter Herman Vandevelde

Ook de kersverse ambassadeurscholen kregen een plek in the spotlight. Maar liefst 14 ondernemende scholen mogen zich Vlajo Ambassadeur noemen!Maar de spanning was ook te snijden, want wie zijn de laureaten van de wedstrijden SBP, Mini-onderneming en Start Academy? Tijdens de show werden de winnaars bekendgemaakt:

Mr & Mrs Tiebow mag zich de beste Vlajo Mini-onderneming noemen.
Met hun hippe, omkeerbare strikjes en een straf marketingconcept overtuigden ze de jury. De leerlingen van Spes Nostra in Kuurne mogen de Vlaamse eer verdedigen tijdens de Europese finale in Luzern (Zwitserland). Voor de jonge ondernemers gaf deze wedstrijd het spreekwoordelijke duwtje in de rug: "Dit geeft zoveel zelfvertrouwen. Dat een professionele jury zo sterk gelooft in ons concept heeft ons overtuigd om ook na dit schooljaar hiermee verder te gaan."

Mr & Mrs Tiebow

In de categorie SBP (Small Business Project) ging AMFI met de grootste eer lopen. Drie studenten Industriële Wetenschappen van UGent creëerden een gezelschapsspel dat ook geschikt is  voor mensen met een fysieke of mentale beperking. De studenten hebben de ondernemersmicrobe te pakken: "Dit project was veruit het meest leerrijke waaraan we ooit hebben deelgenomen. We willen zo snel mogelijk met ons protoype de markt veroveren. Maar eerst gaan we nog naar de Europese finale in Boekarest om onze titel te verdedigen."

AMFI

Team yUVi van KU Leuven won de businessplanwedstrijd Vlajo Start Academy. Met hun innovatieve kinderarmband, die zowel een UV-detector als een GPS-module bevat, lieten de studenten Bio-ingenieurswetenschappen maar liefst 99 andere teams achter zich. De hoofdprijs is een geldprijs van 2.250 euro én een volledig coachingstraject om te kunnen doorstarten. Daar zijn de studenten zeer blij mee: "Dit is het duwtje in de rug. We willen onze bracelets verkopen via apothekers, maar ook online via een webshop."

yUVi
Deze winnaars zijn het bewijs dat ondernemerschap meer dan ooit leeft op de schoolbanken. Wij hebben alvast het grootste vertrouwen in de nieuwe generatie ondernemers!

Na de prijsuitreiking was het aanschuiven voor een selfie met een enthousiaste en gestrikte Minister Muyters (met dank aan de strikjes van Mr & Mrs Tiebow!)