Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 21 november 2014

Mini's op de markt!

Echte ondernemers gaan door weer en wind. Vaak figuurlijk, maar soms ook letterlijk. Zoals de Vlajo Mini-ondernemingen in Brugge. Zij trotseerden guur november-weer om hun bedrijfje aan de buitenwereld voor te stellen. Maar het loonde duidelijk de moeite!

Op 15 november nodigde de Stad Brugge de West-Vlaamse Vlajo Mini-ondernemingen uit om hun stand op de markt te plaatsen. De Minimarkt werd bevolkt met maar liefst 21 bedrijfjes. De jonge ondernemers trokken zich van het barre weer niets aan en verwarmden de bezoekers met hun ontwapenend enthousiasme.
Hilde Decleer, schepen van Lokale economie kwam de teams een hart onder de riem steken: "We vinden het belangrijk dat we jong, ondernemend talent steunen. Dat een stadsbestuur hier het voortouw neemt, is uniek in Vlaanderen."



Niet alleen de bezoekers waren enthousiast over de aantrekkelijke standen, maar ook de ondernemers zelf vonden het een unieke ervaring. 

Jason Demeyere van Quali' Tea (Sint-Jozefsinsituut Brugge) evalueert het als een geslaagd event: "Ondanks het slechte weer was het toch een fijne voormiddag. Een leuke ervaring in het benaderen en overtuigen van potentiële klanten!"
Ook Charlotte Hamelijnck van Bus & Bed (KTA Brugge) heeft, samen met haar team, geleerd van dit verkoopsmoment: "Indien we het over mochten doen, zouden we een laptop meenemen om onze website te tonen. Op die manier hadden we onze georganiseerde busreizen nog meer in the picture kunnen zetten. We hebben er dus zeker lessen uit getrokken voor een volgende keer!"
Voor Shock Là (Sint-Jozefsinsituut Brugge) overtrof het de verwachtingen: "We hebben meer verkocht dan we verwacht hadden. Het was een zeer leuke ervaring en kijken al uit naar de volgende marktdag."
Lieze Schepens van Print-X (Technisch Instituut Sint-Vincentius Torhout) schreef haar team meteen in voor deze Minimarktdag: "Het was een leuke gelegenheid om ook de andere teams aan het werk te zien. We inspireerden mekaar, deelden tips en ideeën. Super!"
Ook de leerlingen van Exono van Bakkerij Slagerij Ter Groene Poorte in Brugge genoten van deze verkoopservaring: "Bij ons verliep alles heel vlot.  Sommigen onder ons, eerder verlegen van aard, bloeiden zelfs helemaal open. We hebben ons heel goed geamuseerd en zouden het meteen opnieuw doen."

Het enthousiasme van de jongeren is ook Wim Delperdange, de verantwoordelijke markten en kermissen van de Stad Brugge niet ontgaan: "Ik was onder de indruk van de motivatie van de jongeren. Ondanks het slechte weer kon er altijd een glimlach vanaf en hielden ze de sfeer erin."


Op 28 februari vindt de 2de Minimarktdag plaats in Brugge. Iedereen welkom!








Benieuwd naar nog meer ondernemend talent? Volgende week een verslag van de Dag van de Mini in Mechelen!