Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 15 februari 2013

Eerste Vlajo Verkoopdagen een succes!

Vlaamse shoppingcentra lopen dezer dagen vol met ondernemende leerlingen én leerkrachten.  Verkoopstanden worden opgebouwd.  Producten vakkundig uitgestald.  Verkooptechnnieken in de aanslag.  Promomateriaal bij de hand.  Klaar voor de...Vlajo Verkoopdagen! De Verkoopdagen vormen al een jarenlange traditie.  Een waar hoogtepunt voor vele Vlajo-bedrijfjes, die in deze periode op volle toeren draaien! 
Veel enthousiasme zagen we alvast in Genk (27/1), Kapellen en Kortrijk (2/2).

In de Genkse Shopping 1 gaven 400 jonge ondernemers het beste van zichzelf tijdens de 19de editie!  Zes teams vielen zelfs in de prijzen:


Proficiat voor Rubbelle, Moss-It, Capelli, Corda, Troubadour on Tour en de Fruitbakkers!

Ring Shopping Kortrijk Noord was voor de 26e maal gastlocatie voor de Vlajo Mini-ondernemingen.  Een editie die shopping-verantwoordelijke Monique Decrop niet licht zal vergeten!
Team La Cucaracha (richting Dierenzorg, specialisatie Dierenspeciaalzaak) van VABI Roeselare wou graag deelnemen aan de Verkoopdag, ware het niet dat ze voeding voor lieve huisdiertjes (o.a. reptielen) verkopen, in de vorm van...kakkerlakken!  Uiteraard schrikken voor mevrouw Decrop, die meteen dacht aan een lege Shopping.  La Cucaracha deed een ander voorstel: of ze dan reptielen mochten meebrengen?  Goed geprobeerd, team Cucaracha! Icon Wink  Het team was gelukkig voorbereid en zorgde voor een aangepaste verkoopstand, weliswaar zonder reptielen of kakkerlakken.  Hoedanook niet getreurd voor La Cucaracha: Mike Wolfs, CEO van Cucaracha, won de prijs voor beste verkoper die dag.  Straf, als je producten in de wagen op de parking moesten blijven!  Mike won hiermee een ballonvaart...benieuwd of hij zijn reptielen/kakkerlakken mee de lucht in mag nemen? Icon Biggrin


 
Sfeerbeelden in Kortrijk

 
Op zaterdag, 2 februari was het Promenade Shopping Center in Kapellen the place to be!  Maar liefst 34 Vlajo Mini-ondernemingen en SBP's zetten hun beste verkoop-beentje voor.  Echter, slechts 1 mocht zich de beste van de dag noemen.  Alles Kids van het Mater Salvatorisinstituut in Kapellen scoorde met hun verkeerseducatieve CD-Rom bij het grote publiek.  Verder vielen producten als ecologische bordspelen, stapelbare moestuintjes en kindergrime ook in de smaak.  Ludwig Caluwé, gedeputeerde economie van de Provincie Antwerpen, nam met plezier én trots de prijsuitreiking voor zijn rekening.

Alles Kids blaakte van trots!

Uiteraard aan alle deelnemers een dikke proficiat én dank je wel voor jullie enthousiaste deelname!  Het is steeds een plezier om getuige te zijn van zoveel ondernemerschap!


Over 2 weken lees je meer over de Verkoopdagen in Wijnegem, Woluwe en Beveren-Waasland!