Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 22 februari 2013

Vlajo en BNP Paribas Fortis: a perfect match!

Vlajo bouwt graag bruggen.  Bruggen met het bedrijfsleven.  Waardevolle partnerships, waarbij we als organisatie mogen rekenen op heel wat steun en expertise van professionals, die dagelijks met beide voeten in de praktijk staan.
Het partnership met BNP Paribas Fortis is er zo eentje.  Een samenwerking die reeds aan de wieg van Vlajo in 1977 ontstond.  Toen nog Generale Bank en Jonge Ondernemingen.  Vele jaren, én enkele naamswijzigingen later, nog steeds een mooi en solide verhaal.

Mark Van Giel, zeteldirecteur Kempen, werkt al 17 jaar voor de bank.  En van meet af aan engageerde hij zich met veel enthousiasme voor de Vlajo-projecten.


Mark Van Giel: "In 1993 maakte ik zelf deel uit van een mini-onderneming.  Dit project stimuleerde me om meer ondernemerschap aan de dag te leggen.  Ik kwam bovendien ook op een leuke manier met het bedrijfsleven in contact.  Zonder deze ervaring had ik wellicht een andere beroepskeuze gemaakt.  Na afloop van het project en tijdens mijn verdere studies bleef ik me engageren als adviseur voor andere mini-ondernemingen."

Dat de Vlajo-projecten een echte meerwaarde betekenen, kan Mark beamen: "In al die jaren heb ik al veel leuke projecten van dichtbij mogen meemaken.  Jongeren gaan enorm creatief te werk en een aantal onder hen krijgen echt de smaak van het ondernemen te pakken.  Ze ontdekken gaandeweg wat ze graag doen, wat ze niet graag doen, wat ze kunnen, wat ze minder goed kunnen.  Dat is een schat aan informatie als je op het punt staat om te gaan werken of om een verdere studiekeuze te maken.  Je leert op deze manier meer gerichte, en meer juiste keuzes maken. 
Bedrijven zijn immers continu op zoek naar de juiste werknemer op de juiste plaats.  Commerciële én administratieve kwaliteiten en goed kunnen samenwerken vormen in deze zoektocht zeer belangrijke pijlers."

"Als ondernemende bank werken we graag mee aan de Vlajo-projecten.  We willen jongeren begeleiden bij hun eerste stappen in het bedrijfsleven en brengen daarbij ook graag onze kennis en ervaring omtrent ondernemen over.
De wedstrijden, de verkoopdagen, Ondernemers voor de Klas, Shop-je-Slim-dagen...het zijn stuk voor stuk leuke momenten, waarbij we getuige mogen zijn van veel jeugdig, ondernemend talent.  Een voorrecht!"


Vanaf 4 maart vinden trouwens 450 spreekbeurten van Ondernemers voor de Klas plaats.  Dit groots netwerkgebeuren tussen onderwijs en bedrijfsleven helpt mee deze dialoog met jongeren te maken.  Lees meer op de site van Ondernemers voor de Klas!