Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 1 februari 2013

Leukste kwartiertje van de dag met Troubadour On Tour

2013 is het jaar van het Voorlezen. Voor kleine (en zelfs grotere) kinderen een leuk en leerrijk moment.  Het stimuleert de taalontwikkeling, luistervaardigheid en concentratievermogen.  Regelmatig voorlezen verrijkt ook de woordenschat van een kind.
De Limburgse Vlajo Mini-onderneming Troubadour on Tour ontwikkelde een uniek project rond dit thema.  Met hun zelf-opgesmukte caravan doorkruisen ze Limburg en omstreken, om kleuters te boeien met hun voorleesverhalen. 

De leerlingen 6 Handel van de Bovenbouw Sint-Michiel in Leopoldsburg zijn, samen met hun leercoach, de drijvende kracht achter dit project: "Na wat denkoefeningen kwamen we bij het voorlees-idee terecht.  Onze leerkracht moedigde ons aan om dit creatief en origineel uit te werken. En zo ontstond Troubadour On Tour, geheel mét caravan, verkleedkostuums, enz..."
Mathias Teunckens, CEO: "We rijden met onze caravan tot bij de kleuterscholen.  Het is leuk om de kleuters te zien genieten.  Voor hen is het een heel evenement.  En voor ons is het een waardevolle ervaring.  Dankzij dit project doen we praktijkervaring op: we moeten een idee uitdenken, commercialiseren, beslissingen nemen, leren samenwerken, obstakels overwinnen,...  Dàn leer je pas echt iets bij.  Het leukste is dat we zoveel positieve reacties krijgen en dat we gesteund worden, vanuit de school en vanuit onze omgeving."

"We werken erg hard, maar we houden er ook graag de fun in.  De boog kan niet altijd gespannen staan.  Tijdens de intensieve opstartfase, waarbij de caravan nog in volle opmaak was, sneuvelde een raam.  Toegegeven, we waren een beetje te enthousiast geweest, maar durfden het niet vertellen aan onze leercoach.  Daarom hebben we er maar een verhaaltje bij verzonnen over hoe het raam gesneuveld was.
Ook de kinderen bezorgen ons veel leuke momenten.  Tijdens een voorlees-sessie vroeg ik wie wou helpen met het bedienen van de iPad.  Eén kindje was meteen kandidaat, waarop een ander kindje protesteerde met: "nee, hij mag niet helpen, want hij pikt altijd blokjes!"

een deel van het Troubadour On Tour-team

Meer info over Vlajo Mini-onderneming? Klik hier.

Of vind ons op Facebook.