Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

dinsdag 21 mei 2013

Jong talent op Vlajo Jieha-finales!

Geen ondernemersproject zonder wedstrijd bij Vlajo. Omdat ondernemerschap en competitie toch wel hand in hand gaan, omdat het grenzen verlegt, omdat het gewoon...leuk is!
Zo ook bij Vlajo Jieha

Elk schooljaar organiseert Vlajo een Jieha-wedstrijd. Op 8 mei vonden de provinciale selecties plaats.
In de vijf Vlaamse provincies stroopten de beste Vlajo Jieha's hun mouwen op voor een spannende namiddag. Elke Vlajo Jieha verdedigde haar project voor een bedrijfsjury. 

Limburg, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen leverden tenslotte het kruim der Jieha's af.  Veelbelovende projecten, dynamische leerlingen. Allen een Vlaamse-finaleplaats waardig! Wie mag op 22 mei de provinciale eer verdedigen? Een overzicht:

In Limburg ging Fair Talent van WICO Campus Sint-Maria Instituut in Neerpelt met de hoofdprijs aan de haal. De leerlingen waren het unaniem eens: "De Vlajo Jieha-wedstrijd is een geweldige ervaring. Het maakt onze band, als groep, nog hechter. Bovendien hebben we veel geleerd uit het Jieha-project. Voor je mening durven uitkomen, een compromis leren sluiten, spreken voor publiek, leren omgaan met kritiek, leren samenwerken,..."

Fair Talent - winnaar Limburg
Wishful Ice van het Sint-Pietersinstituut in Gent mag zich de Oostvlaamse laureaat noemen: "We kijken met een voldaan gevoel terug op de wedstrijd. Voor ons is dit een mooie bekroning op een intense periode van samenwerken, communiceren, beslissingen nemen. Ook hun leercoach, Julie Vlaeminck, is fier op haar leerlingen: "Doorheen het project ontdekte ik heel wat ondernemerskwaliteiten bij mijn leerlingen. Dat maakt het boeiend. Hun bedrijfje voorstellen aan een professionele jury geeft hen ook een enorme boost."

Wishful Ice - winnaar Oost-Vlaanderen
In Antwerpen was de jury het meest onder de indruk van Carwish van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut Pulhof in Berchem. "Door dit project zijn we een hechte vriendengroep geworden", zeggen de leerlingen. "Bovendien gaf dit project een echte meerwaarde, want we konden de theorie in de praktijk omzetten. Meer nog: het stimuleerde ons zelfs om verder te gaan in een economische richting. The sky is the limit!

Carwish - winnaar Antwerpen
Vitrum van de Middelbare Steinerschool in Leuven mag de Vlaams-Brabantse eer verdedigen. Zij overtuigden de jury met een creatief moodboard en een sterke presentatie.

Vitrum - winnaar Vlaams-Brabant

In West-Vlaanderen kon Team Boeva van het Technisch Instituut Heilige Familie in Ieper de jury overtuigen met hun Diksmuidse pannenkoeken en comedy avond met William Boeva. De leerlingen blonken uit in teamwork, creativiteit en durf.

Team Boeva - winnaar West-VlaanderenOp woensdag, 22 mei nemen deze vijf laureaten het tegen mekaar op tijdens een spannende finale in het Stripmuseum in Brussel. Benieuwd wie zich de beste Vlaamse Jieha mag noemen? Binnenkort krijg je hier een verslag!

Veel succes aan alle deelnemers!