Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 31 mei 2013

Steinerschool wint Vlaamse Jieha-finale!

Na de spannende provinciale Vlajo Jieha-finales kende de Vlajo-wedstrijdkoorts op 22 mei weer een hoogtepunt. Deze keer werd het Belgisch Stripmuseum gevuld met ambitieuze, jonge teams uit de tweede graad. Klaar om hun Vlajo Jieha-bedrijfje voor te stellen aan een professionele jury!Vijf provinciale laureaten gaven, in het land van de Smurfen en Kuifje, het beste van zichzelf. De juryleden wachtte vervolgens een aartsmoeilijke taak: uit zoveel ondernemerschap, talent, durf en passie slechts één winnaar kiezen.
Karel Tobback, kabinetchef van minister-president Kris Peeters, mocht uiteindelijk de ViA Wisselbeker overhandigen aan Vitrum van de Steinerschool in Wijgmaal. Het innovatieve recyclageproject van dit bedrijfje sprong bij de jury in het oog. De leerlingen trokken in hun vrije tijd van deur tot deur om glas op te halen en vervolgens naar de glascontainer te brengen. In ruil vroegen ze een kleine vergoeding. Dienstverlenend en met aandacht voor het milieu! De winst ging integraal naar Greenpeace.


De jury was het unaniem eens over de sterke punten van dit project: "De leerlingen creëerden een sterke huisstijl met een mooi logo en hun enthousiaste presentatie liep over van teamspirit en veel initiatief. Bovendien stelden ze hun bedrijf al eerder voor aan de hand van een creatief moodboard." Naast deze hoofdprijs kregen ze van de jury ook de hoogste onderscheiding voor hun MVO-beleid.


En de leerlingen van Vitrum zelf? Ze blijven vooral de bescheidenheid zelve: "De concurrentie was zo sterk. Allemaal teams met een achtergrond in economie of handel. Op geen enkel moment dachten we dat we zouden winnen. Dat we dan toch de overwinning behaalden, geeft ons veel voldoening. Het bewijst dat we als Steinerschool ook ondernemend zijn. We vinden het vooral erg positief dat onze school op deze manier in de kijker staat. Het Vlajo Jieha-project heeft ons gestimuleerd. Deze wedstrijd sterkt ons in het idee om het project verder uit te werken in de toekomst. Het biedt nog voldoende uitdagingen, zoals een vlottere en efficiëntere samenwerking."Proficiat, Vitrum!