Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 15 november 2013

Bernardusscholen in Oudenaarde gaan internationaal!

Ondernemen is -letterlijk en figuurlijk- grenzen verleggen en verder kijken dan de eigen, vertrouwde omgeving. Het vergt moed en durf, maar het is noodzakelijk om je onderneming zuurstof te geven en te laten groeien.

Twee Vlajo Mini-ondernemingen, van de Bernardusscholen in Oudenaarde, namen letterlijk de proef op de som en gingen voor een weekje enterpreneurship without borders.
D-Vane en Proloco (TSO BI & Handel) ontvingen, in het kader van een Comenius-project, hun Noorse en Zweedse collega-mini-ondernemers.


David Van Wynsberghe, commercieel directeur van D-Vane: "We trokken er samen een weekje op uit, met ondernemen als centrale thema. Zo bezochten we een aantal bedrijven, zoals Samsonite en Filliers. Daarnaast stonden het Parlamentarium en het Museum van de Nationale Bank in Brussel op het programma.


"Maar er werd ook actief gewerkt aan de uitbouw van onze mini-onderneming. Het grootste doel van dit project was om kennis uit te wisselen en om zo een betere onderneming te kunnen oprichten. Bovendien kwam het onze taalvaardigheid ten goede. Het voelde al snel alsof er geen taalbarrières meer waren. Al doende leer je...heel veel!"

D-Vane en Proloco zijn het er unaniem over eens: "Dit was een onvergetelijke ervaring!"


Heb je ook interesse om de grenzen van jouw Vlajo Mini-onderneming te verleggen? Om je bedrijfje een internationale dimensie te geven? Neem dan een kijkje op de site van Enterprise Without Borders
Dit online platform van Junior Achievement Europe biedt je de kans om contacten te leggen met buitenlandse mini-ondernemingen. Registreer snel je bedrijfje en bouw een internationaal netwerk uit!
Meer info nodig? Contacteer Heidi Deroo: heidi.deroo@vlajo.org of 0492 73 14 72.