Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 10 januari 2014

Word CEO van je eigen idee met Start Academy!

Hoger onderwijs is een dooddoener voor ondernemerschap. Dat blijkt uit Vlerick-onderzoek van prof. Hans Crijns. Hoe langer iemand studeert, hoe kleiner de kans dat hij/zij ooit ondernemer wordt.
Niet bepaald de meest heuglijke boodschap aan het begin van dit nieuwe jaar. Maar ...er is ook goed nieuws!

Jongeren zijn wel degelijk creatief én hebben talrijke, vernieuwende ideeën. Om die creativiteit in het hoger onderwijs te stimuleren is er Start Academy, een initiatief van Vlajo i.s.m. KU Leuven, bedrijfsleven en diverse kennisplatforms. Ondernemende jongeren krijgen hier de kans om hun droom om te zetten in een reëel business project en te laten doorgroeien tot een start-up.

Start Academy is zowel een academie als een wedstrijd. Een team van studenten legt een creatief idee voor aan een bedrijfsjury. Zodra het idee weerhouden wordt voor de tweede ronde, stapt het team in een coachingstraject, afgewisseld met 2 voorrondes. Tijdens deze fase krijgen de weerhouden business concepten concreter vorm. Het sluitstuk van de opleiding is een residentieel weekend, waar de geselecteerde teams klaargestoomd worden voor de finale.
Het  hoogtepunt van Start Academy is de Vlaamse Finale, waarin 6 finalistenteams het tegen elkaar opnemen voor een jury van gerenommeerde CEO’s en voor een breed publiek van studenten, supporters, investeerders en pers.

Maar liefst 107 teams (293 studenten) schreven zich in voor de editie van 2014. Vrijwel alle Vlaamse hogescholen en universiteiten wisten hun studenten te mobiliseren om ondernemend aan de slag te gaan.

Welk team haalt het? Wie gaat aan de haal met de felbegeerde zege? 
De prijzenpot is met 4000 euro aan cash geldprijzen en 15000 euro aan consultancy-uren alvast de moeite waard. Een groter cadeau als start-up kan je je niet wensen. 

Noteer alvast 27 maart 2014 in uw agenda om de finale van dichtbij mee te maken in het Koloniënpaleis in Tervuren.

Dat Start Academy ondernemerschap wel degelijk bevordert, is een ontegensprekelijk feit. Uit cijfers blijkt dat 50% van de deelnemers doorstart. Deze deelnemers van de vorige editie gingen alvast de uitdaging aan en startten door met hun idee:

1. Sagio.be is het eerste non-profit repetitorenkantoor in Vlaanderen, voor en door studenten!
www.sagio.be

2. G-Flux is een high tech startup. Het speciaal door hen ontwikkelde digitaal framework laat toe om snel nieuwe smartphone applicaties te ontwikkelen rond buitenactiviteiten met GPS-functionaliteit en spelelementen.


3. Ivolve is een online platform voor studenten en pas afgestudeerden die, tijdens en na hun studies, relevante werkervaring willen verwerven. Marc Coucke, CEO Omega Pharma: “Als men mij vraagt wat het belangrijkste moment is in de geschiedenis van Omega Pharma, is mijn enige antwoord : de oprichting ! Want was ik er niet op een dag aan begonnen, had ik al die unieke belevenissen van het ondernemen nooit kunnen ervaren. Een lach, een traan, heel veel zweet, maar steeds verrijkend. Dus wil je een extra dimensie aan je leven geven, en heb je een subliem idee, starten maar. Start Academy biedt alle voordelen, zonder de nadelen.