Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

donderdag 29 januari 2015

Technologie is de toekomst!

Meer dan ooit zijn medewerkers van cruciaal belang om de uitdagingen van morgen het hoofd te bieden. Alle bedrijven zullen in de toekomst geschoolde mensen met specifieke expertise nodig hebben. Zoals in techniek, wetenschap of technologie. Daarom sloegen JA-YE, Vlajo en General Electric Benelux (GE) de handen in mekaar. GE, één van 's werelds grootste specialisten in innovatie en technologie, installeerde aan het Brusselse Schumanplein een heuse Pop-up Garage, uitgerust met 3D-printer, lasercutter en een freesmachine . In december trok de Garage al heel wat bezoekers, maar op 23 januari gingen de deuren nog eens open voor de leerlingen van het 5de leerjaar van Basisschool Floralia (Sint-Lambrechts-Woluwe).

Barbara Vermeire van GE: "We willen kinderen al op jonge leeftijd warm maken voor innovatieve technologieën, in de hoop dat ze ooit kiezen voor een STEM-richting (science, technology, engineering, ...). Die interesse moet al van in de basisschool aangewakkerd worden."

De jonge leerlingen mochten, na een introductie, proeven van de vernuftige 3D-technologie tijdens drie workshops: 3D printer, lasercutter en CNC milling. Het enthousiasme van de kinderen was groot. Sasha: "De uitleg over de werking van de 3D-printer klonk moeilijk, maar eigenlijk ging het heel vlot. We mochten eerst een eigen ontwerp op PC maken, dat nadien door de printer gemaakt werd. Ik ben heel blij met het resultaat!
Thibault was onder de indruk van de lasercutter: "Ik maakte een plaatje uit hout met mijn naam erop. Het is heel leuk om te zien hoe fijn deze machine kan snijden."

Ook de leerkrachten deelden het enthousiasme van de leerlingen. Leerkracht Jan Gennez: "Indrukwekkend om te zien wat er allemaal mogelijk is met innovatieve technologie. Deze activiteit is de ideale kans om onze leerlingen te laten kennismaken met iets nieuws. En we gaan graag eens op verkenning buiten de schoolmuren, wat ook belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen.