Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 18 september 2015

Vlajo, de beste van de Europese klas!

Vlajo zet elk schooljaar in op kwaliteit. Dat doen we met goed uitgewerkte didactische programma's, grensverleggende activiteiten en inspirerende trainingsessies voor leerkrachten. Vooral met onze teacher trainings scoorden we recent op Europees vlak. In juli mocht Vlajo dan ook The Entrepreneurial School (TES) Teacher Training Award in ontvangst nemen tijdens de Company of the Year Competition in Berlijn.


Vlajo-directeur Peter Coenen neemt de
TES Teacher Training Award in ontvangst
Met de TES Teacher Training Award erkent de Europese koepelorganisatie Junior Achievement (JA) de organisatie met de meest actieve rol in het opleiden en trainen van leerkrachten in de creatie van een ondernemend milieu op school.

Vorig schooljaar bereikte Vlajo meer dan 5000 leerkrachten en toekomstige leerkrachten via individuele en teamgerichte workshops in basisonderwijs en secundair onderwijs. Daarmee is Vlajo de beste leerling van de Europese klas.

Ben Peeters, hoofdcoördinator secundair onderwijs en TES-coördinator bij Vlajo: "Uiteraard zijn we hier heel erg trots op. Dit is de ultieme erkenning voor ons werk en onze missie als organisatie: jongeren ondernemend(er) maken. En dat kan alleen maar door leerkrachten te ondersteunen in het creëren van een ondernemende leeromgeving. Concreet betekent dit dat de rol wijzigt van 'leerkracht' naar 'leercoach'. En net op dat punt is een belangrijke rol voor Vlajo weggelegd."


Vlajo ondersteunt leerkrachten én toekomstige leerkrachten op verschillende manieren:

- Train-the-trainersessies: Dankzij deze sessies krijgen leerkrachten de kans om zich verder te professionaliseren en de eigen ondernemerscompetenties te ontwikkelen. Daarbij komen klasorganisatie, leerkrachtstijl, leerinhoud en evaluatie aan bod.

- Studiedagen basisonderwijs: Ook in het lager onderwijs worden de leerkrachten intensief begeleid met een uitgebreid aanbod aan individuele en teamgerichte workshops.

- Modules voor toekomstige leerkrachten secundair onderwijs: Met Vlajo@lerarenopleiding richt Vlajo zich op toekomstige leerkrachten secundair onderwijs, door middel van een modulair traject op maat.

Vanaf dit schooljaar lanceert Vlajo ook workshops ondernemend onderwijs voor leerkrachten.


Als organisatie blijven we verder timmeren aan de ondernemende weg, samen met veel Vlaamse leerkrachten. Alleen zo bereiden we de jonge generatie van vandaag voor op de uitdagingen van morgen!