Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 25 maart 2016

Dit zijn de 5 Vlaamse finalisten!

Elk jaar schooljaar gaat Vlajo traditiegetrouw op zoek naar de Beste Vlajo Mini-onderneming. Dit jaar vonden de provinciale finales plaats op woensdag, 16 maart. Het werden stuk voor stuk nagelbijtende edities, boordevol schitterende presentaties en innovatieve concepten. Met fierheid stellen we dan ook onze 5 Vlaamse finalisten voor. Zij strijden op 27 april voor het felbegeerde ticket naar de Europese finale in Luzern (Zwitserland) in juli.

Dit zijn ze:

Winnaar Antwerpen: Entyre (Ursulinen, Mechelen)


Entyre overtuigde de jury met mooie accessoires uit gerecycleerde fietsbanden. Vooral de creativiteit, de milieubewuste factor en de sterke presentatie gaven de doorslag.

CEO Zuli Ibragimova: "We hadden ons in de klas heel goed voorbereid. Onze tekst oefenden we goed in en we stelden elkaar ook een paar lastige vragen. Dat gaf ons veel zelfvertrouwen tijdens de presentatie. Het was een zenuwslopend moment, maar we zijn blij dat we de overwinning behaald hebben." Winnaar Limburg: Lont (O.L.V. Sint-Aloysius, Zepperen)


Ook in Limburg trok een creatieve mini aan het langste zeel. Lont imponeerde de jury met zelfgemaakte kaarsen in exclusieve gin-en champagneflessen. Het zijn inmiddels al gegeerde decoratiestukken in eigen streek en daarbuiten!

CEO Sven Joosten: "Dit is hét ultieme bewijs dat hard werken loont! We zijn dan ook zeer fier op deze provinciale titel. Nu gaan we alles op alles zetten om ook de Vlaamse titel in de wacht te slepen."


Winnaar West-Vlaanderen: Mr&Mrs Tiebow (Spes Nostra, Kuurne)


De West-Vlaamse jury was onder de indruk van de omkeerbare strikken van Mr & Mrs Tiebow. Hiermee springen ze op een nieuwe upcoming trend. Bovendien presenteerden ze een schitterende marketingcampagne, inclusief een sterk netwerk en samenwerking met het bedrijfsleven. Er zijn zelfs al BV's die fan zijn van hun strikjes.

CEO Moris Vandevyver: "Ik denk dat ons hecht team onze sterkte is. We hebben hier samen hard aan gewerkt. De presentatie was spannend, vooral de juryvragen, want daarop kan je je niet 100% voorbereiden. We zijn erg blij om onze provincie te mogen vertegenwoordigen op de Vlaamse finale."


Winnaar Oost-Vlaanderen: Cuir Cuisine (Sint Paulus, Gent)


De leerlingen van Cuir Cuisine toveren overschotjes leer om tot klassevolle keukenaccessoires. Tijdens de presentatie sprong de dynamische teamspirit ervan af. Die combinatie zorgde voor de eindoverwinning in Oost-Vlaanderen.

CEO Gauthier Vandenbossche: "Bij ieder van ons was een goede portie stress aanwezig tijdens de presentatie, maar alles ging vlot.  Ook de gevreesde juryvragen. Voor ons is het nu al een prachtige ervaring, want we hebben allemaal de ondernemerskriebel gekregen.Winnaar Vlaams-Brabant: Scanda (Don Bosco, Haacht)


Een mini die zich met een innovatief product/dienst (3D-scans van gebouwen) focust op een B2B-publiek, dat is uniek voor een mini-onderneming. De jury was dan ook laaiend enthousiast over deze jonge ondernemers.

CEO Elise De Beys: "Tijdens onze voorbereidingen hebben we niets aan het toeval overgelaten. We wilden een perfect businessplan voorleggen, werkten hard aan onze powerpoint en oefenden herhaaldelijk onze presentatie in. En dat heeft geloond! Nu gaan we ons goed voorbereiden op de Vlaamse finale. Nadien is het tijd voor toekomstplannen, want er is een markt voor onze dienst."


SUCCES op 27 april, toppers!