Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 8 maart 2013

Coachen is fun!

Deze week is het week van de vrijwilligers, perfect moment dus om de Vips van Vlajo-BLOG te besteden aan onze gewaardeerde droomcoaches. Droomcoaches zijn vrijwilligers die hun werk- en levenservaring gebruiken om de kinderen en jongeren te coachen in hun Vlajo-project. Zo kan je de jongeren van een Vlajo Mini-onderneming, Studentenbedrijf.BE of Small Business Project bijstaan, aan boord stappen van een Vlajo Droomfabriekklas of tijdens een dagevenement je goede raad en advies delen met de jongeren. We mochten deze week heel wat droomcoaches ontmoeten!
Heidi Logghe (Voka – Kamer van Koophandel) was woensdag jurylid van de provinciale finale Vlajo Mini-ondernemingen en wierp haar oog en deskundigheid over de businessplannen en  presentaties van de zes laureaten uit West-Vlaanderen. 'Leuk om te zien welke ideeën die jongeren allemaal uitgewerkt hadden. Boeiend om bij het napraten met de jongeren hun bevindingen te horen, maar natuurlijk kon er maar eentje winnen: Be Jolie.' 
In VHSI Brugge woonden we de getuigenis bij van Karel Van Hoecke (CEO Van Hoecke Automation) als ‘Ondernemer voor de Klas’. ‘Ik vind dit gewoon plezant en wil vooral meegeven aan de jongeren dat ze zich moeten bewust zijn van de constante verandering en daarom levenslang moeten leren. Het is een aandachtspunt voor werkgevers, maar zéker ook een verantwoordelijkheid voor ieder op zich! Ook onze medewerkers bij Van Hoecke Automation moeten kicken op nieuwe dingen’, zegt Karel Van Hoecke.
De mini-ondernemers van De Fruitbakkers uit KTA III Hotelschool Hasselt leerden tijdens een fietstocht Karel Paesmans, zaakvoerder van Fruitsnacks kennen. De ontmoeting mondde uit in een fijne samenwerking waarbij de jongeren confituren maken van fruit van hun droomcoach. En Fruitsnacks verdeelt de confituur van de Vlajo Mini-onderneming terug via de fruitmanden aan hun klanten. 
Aan alle droomcoaches een welgemeende dank je wel!
Engageer je als droomcoach van een team jongeren en deel uw passie, kennis en ervaring. Word droomcoach! Het geeft enorme voldoening, je bouwt je persoonlijk netwerk uit en neemt sociale verantwoordelijkheid op. De dankbaarheid en het enthousiasme van de jongeren doen deugd en bovenal: coachen is fun!
Lees meer op www.vlajodroomcoach.be