Vips van Vlajo?


Junior ondernemer, leercoach, schooldirectie, droomcoach, partnerbedrijf,... Bij Vlajo ben je een VIP!
En een VIP hoort nu eenmaal thuis in ...the spotlight! Daarom laten we hier elke week een ander verhaal aan bod komen. Verhalen die recht uit het (jonge) ondernemersleven gegrepen zijn. Ze vormen ongetwijfeld een inspiratiebron voor veel ondernemend talent in de Vlaamse scholen. Veel leesplezier!

vrijdag 22 maart 2013

Vlajo Ondernemers voor de Klas nam vliegende start met André Berger

Bij Vlajo zetten we graag ondernemers voor de klas. Professionals, met de beide voeten in de dagdagelijkse praktijk, met massa's ervaring. Kennis en knowhow die ze met jonge scholieren willen delen. Een synergie die steeds een succesformule blijkt te zijn tijdens Vlajo's Ondernemers voor de Klas.

Tussen 4 en 15 maart 2013 verenigde Vlajo maar liefst 10.000 Vlaamse scholieren en 267 ondernemers. Goed voor 420 Ondernemers voor de Klas-sessies.

André Berger, Director Operations bij Jetairfly en de man die Tom Waes in een recordtempo leerde vliegen, gaf in de Artevelde Hogeschool in Gent het startschot voor deze succesvolle editie. Naast bevlogen piloot en instructeur is André Berger ook een rasechte ondernemer. Een tiental jaren geleden stond hij zelfs aan de wieg van de luchtvaartmaatschappij. 


De studenten Event Management luisterden aandachtig naar zijn uiteenzetting over crisiscommunicatie. Een fenomeen waarmee je in het ondernemersleven vroeg of laat geconfronteerd wordt. Hoe ga je, als bedrijf, om met een negatieve gebeurtenis of een crisis? En vooral: hoe communiceer je dit op een correcte en professionele manier? Zijn verhaal over de konijn-affaire kon in de klas op veel interesse en interactie rekenen!

Tinne Dons, docent event- en projectmanagement aan de Artevelde Hogeschool: "Van een inspirerend gastcollege gesproken. We leerden de do's en don'ts van crisiscommunicatie en kregen heel wat marketingcommunicatie-tips. Het gaf de leerlingen zelfs de goesting om de eigen vleugels uit te slaan en uit de comfort zone te treden. Ik ben ervan overtuigd dat veel studenten zin gekregen hebben om te ondernemen.
En...een konijn zal nooit meer een gewoon konijn zijn.Icon Wink "


Meer over Vlajo Ondernemers voor de Klas leest u hier.